Perustajasta

Näin Croisette luotiin

Croisetten idea syntyi siitä, miten kiinteistökonsulttien tulisi toimia: selkeät kannustimet, avoimuus ja nöyryys ja tietysti hyvä asiantuntemus. Paikallinen, alueellinen ja kansallinen ajattelutapa, joka on sittemmin muuttunut kansainväliseksi. Tiimityö. Jos liiketoimintamalli sisältää kannustimia, jotka siirtyvät asiakkaalta yritykselle ja työntekijälle, kasvua tapahtuu luonnostaan. Tämä oli lähtökohtana.  

160115_2157_croisette-1

Nimeni on Per Svensson, olen syntynyt vuonna 1990 Malmössä. Perustin 11-vuotiaana ensimmäisen yritykseni, joka oli jääkiekkovarusteiden verkkokauppa. Vuonna 2015 perustin tähän mennessä ehdottomasti suurimman yritykseni, joka työllistää tällä hetkellä lähes 200 henkilöä Pohjoismaiden alueella. Ennen Croisettea aloitin kiinteistöurani Datschalla, josta siirryin myöhemmin Newsecille, ja sitten koittikin Croisetten aika. En tiennyt miltä kiinteistömarkkinat näyttivät silloin, kun perustin Croisetten, mutta tiesin, miltä niiden pitäisi näyttää.  

 

Kun Croisetten toiminta alkoi, Skåne oli havaintojeni mukaan ollut pitkään konsulttitoiminnan osalta ei-kenenkään maata. Sen ansiosta ensimmäiselle toimijalle tarjoutui mahdollisuus toimia todella itsenäisesti. Aluksi kaikki eivät ymmärtäneet, mitä Croisette tekisi toisin ja mikä saisi meidät menestymään. Oli ja on yhäkin ihmisiä, jotka miettivät, miksi valitsin yrityksen väriksi pinkin. Pinkki väri on yksityiskohta, jota ei voi olla huomaamatta, jos tuntee yrityksen. Vastaan aina: ”Koska pinkki symboloi sitä, että kaikki on mahdollista.”

 

Selitin heille, jotka eivät ymmärtäneet, mitä Croisette tekisi toisin, että rakennamme palveluitamme laadukkaasti ja että olemme täysin varmoja siitä, että laadukas työ ja pitkäaikainen sitoutuminen sekä korkea suorituskyky ja innovaatiot tuovat markkinoille sitä, mitä sieltä tällä hetkellä puuttuu. Tämä koskee sekä kiinteistökauppaneuvonantoa, arviointia että vuokrauspalveluita. Liiketilojen vuokraustoiminta ja kiinteistöjen jatkuva arviointi ovat pitkällä aikavälillä edellytys markkinavuokrien, tuottojen ja trendien tarkalle arvioinnille. Näiden osa-alueiden ymmärrys on sujuvan kiinteistökaupan lähtökohta. Tavoitteemme oli olla (alun perin) Skånen alueen kokonaisvaltaisin kiinteistökonsultti, jolle on luonteenomaista innostus, pitkän aikavälin visio ja korkea asiantuntemus kaikilla kolmella liiketoiminta-alueellamme. Alkuajan kolme liiketoiminta-aluetta on nyt kasvanut kuudeksi liiketoiminta-alueeksi Croisette Groupin sisällä, ja Skånen alueelta alkanut toiminta kattaa nykyään suurimman osan Ruotsista, Islannista, Tanskasta ja Suomesta. 

ps_croisette-kopia

Konserni on suurimmalta osin minun omistuksessani ja hallinnassani. Passiivisiksi vähemmistöosakkaiksi ja rahoittajiksi toin mukaan Jacob Karlsson AB:n ja Erik Selin Fastigheter AB:n, jotka ovat Jacob Karlssonin ja Erik Selinin omistuksessa olevia yrityksiä. Minulle nämä yritykset ovat kaksi suurta inspiraation lähdettä. Vuonna 2021 nimitin uskollisen yhteistyökumppanini Peter Bergquistin varatoimitusjohtajaksi ja osaomistajaksi, sillä hänellä on ollut merkittävä rooli yrityksen menestyksessä sen perustamisesta lähtien.  

Eräs matkan varrella saavuttamista virstanpylväistä on 781%:n kasvu vuodesta 2015 vuoteen 2019, mikä toi meille voiton "Årets Gasell Skåne 2020" -tapahtumassa. Upeiden Croisettella työskentelevien kollegojeni ansiosta minulle myönnettiin myös Business Rookie of the Year -palkinto Malmössä vuonna 2020 ja vuoden 2020 kasvuyrittäjä -palkinto. Vuonna 2020 aloimme myös laajentua kansainvälisesti, ja nyt olemme virallisesti aloittaneet matkan kohti Croisetten maailmanvalloitusta.

 

Uskon edelleen visioon, jonka mukaan kaikki on mahdollista, ja tavoitteeni on, että meistä tulee maailman suurin kiinteistöneuvonantoyritys. Matka on jo alkanut, mutta edessä on paljon kovaa työtä.

entreprenor_croisette_03-1

Ota yhteyttä!

Tiedätkö jo mitä etsit? Tarvitsetko neuvoa?

Täytä alla oleva lomake, niin otamme sinuun yhteyttä!